Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 8 adet malatya tarhanası
- 5-6 adet ıspanak yaprağı
- Yarım kahve fincanı kara nohut
- 1 su bardağı yoğurt
- Tereyağı
- Nane
- Kırmızı biber
- Tuz
- Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın. Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor.
- Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun.
- Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun. Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 45 dakika sürer.
- Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin. Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin.
- Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın. Topak kalmamasına dikkat edin.
- Yoğurdu tarhanaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın.
- Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin.
- Ayrı bir tavada, sıvı yağda (Aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum.) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
Afiyet olsun!
Etiketler:Çorbalar,Malatya Tarhanası
0 yorum:
Yorum Gönder