Malzemeler ;
  • 8 adet malatya tarhanası
  • 5-6 adet ıspanak yaprağı
  • Yarım kahve fincanı kara nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Tuz
Yapılışı ;
  • Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın. Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor.
  • Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun.
  • Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun. Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 45 dakika sürer.
  • Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin. Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin.
  • Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın. Topak kalmamasına dikkat edin.
  • Yoğurdu tarhanaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın.
  • Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin.
  • Ayrı bir tavada, sıvı yağda (Aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum.) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz