Malzemeler;
  • 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı;
  • Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayın ve alacalı soyun.
  • Her patlıcana çok derine kaçmadan boyuna bir çizik atın.
  • 1 su bardağı sıvıyağda patlıcanları önlü arkalı kızartın ve peçete serilmiş tabağa alarak yağını çektirin.
  • Beşamel sos için 2 yemek kaşığı margarini tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
  • Margarin erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  • Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
  • Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz ve biber ile tatlandırın.
  • 8- Sos tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
  • Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine alın. Yarıkları kaşık yardımıyla genişleterek hazırladığınız sosu içlerine paylaştırın.
  • Rendelediğiniz kaşar peynirini patlıcanların üzerine serpiştirerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak ya da ılık servis yapın.
  • Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz