Malzemeler;
- 4 adet patlıcan
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1,5 su bardağı süt
- tuz, karabiber
Yapılışı;
- Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
- Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayın ve alacalı soyun.
- Her patlıcana çok derine kaçmadan boyuna bir çizik atın.
- 1 su bardağı sıvıyağda patlıcanları önlü arkalı kızartın ve peçete serilmiş tabağa alarak yağını çektirin.
- Beşamel sos için 2 yemek kaşığı margarini tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
- Margarin erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz ve biber ile tatlandırın.
- 8- Sos tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
- Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine alın. Yarıkları kaşık yardımıyla genişleterek hazırladığınız sosu içlerine paylaştırın.
- Rendelediğiniz kaşar peynirini patlıcanların üzerine serpiştirerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak ya da ılık servis yapın.
- Afiyet olsun!
Etiketler:Beşamelli Patlıcan,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder