Malzemeler;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket krema (200ml)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3-4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
- 3-4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı,
- 2 -3 yemek kaşığı fındık kırığı
- Yarım paket petibör bisküvi
Yapılışı;
- Öncelikle süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye koyun ve çatal yardımı ile iyice karıştırın.
- Üzerine puding poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- 1 su bardağı sütü ayrı bir kaba alın. üzerine krem şanti poşetini boşaltın, çırpın.
- Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyip 2 dakika daha çırpın.üzerine kalan malzemeleride ekleyip karıştırın.
- Kalıba döküp dondurucuya koyun.
Afiyet olsun!
Etiketler:Kuru Meyveli Parfe,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder