Malzemeler;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
  • 3-4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı,
  • 2 -3 yemek kaşığı fındık kırığı
  • Yarım paket petibör bisküvi

Yapılışı;
  • Öncelikle süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye koyun ve çatal yardımı ile iyice karıştırın.
  • Üzerine puding poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • 1 su bardağı sütü ayrı bir kaba alın. üzerine krem şanti poşetini boşaltın, çırpın.
  • Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyip 2 dakika daha çırpın.üzerine kalan malzemeleride ekleyip karıştırın.
  • Kalıba döküp dondurucuya koyun.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz