Malzemeler;
- 10-12 adet dolmalık biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates (kabukları kapak için ayrılacak)
- 1,5 su bardağı bulgur (pilavlık)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- Dolmaların yarısına gelecek kadar su
Afiyet olsun!
- Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup kabuklarını ayırın ve içlerini yemeklik doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün.
- Zeytinyağını tencereye alın. Soğanı ve sarımsağı bir miktar tuz eleyip soteleyin. Salçayı ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip ezilinceye kadar kavurun.
- Süzdüğünüz bulguru tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın, suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Biberi yıkayın, saplarını çıkartıp içlerini boşaltın. Biberlere hazırladığınız harcı çok sıkıştırmadan paylaştırın.
- Biberleri tencereye yerleştirin (aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin). Biberlerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar arada suyunu kontrol ederek pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder