Malzemeler :
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber ya da 2 adet yeşilbiber
- 2 adet orta boy domates
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı sıcak su +1 adet et bulyon ya da 4 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Yapılışı :
Afiyet Olsun!
- Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kıyın.
- Tencereye soğanı ve sarımsağı alın. Bir miktar tuz ve yağları ekleyerek kavurun.
- Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Salçayı ve domatesi ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Suyunu çeken domateslere bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Kaynayan suyun içinde bulyonu eritip 4 su bardağı suyu bulgurların üzerine ilave ederek karıştırın.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Ocağı kapatın, suyunu çeken pilavın kapağını açın ve hafifçe karıştırın.
- Tencerenin ağzını havlu kağıt ile kapatıp kapağı tekrar kapatın. Servis yapıncaya kadar pilavı demlenmeye bırakın.
Etiketler:Bulgur Pilavı,Pilav - Makarna
0 yorum:
Yorum Gönder