Malzemeler :
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber ya da 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı sıcak su +1 adet et bulyon ya da 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı :
  • Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kıyın.
  • Tencereye soğanı ve sarımsağı alın. Bir miktar tuz ve yağları ekleyerek kavurun.
  • Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Salçayı ve domatesi ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
  • Suyunu çeken domateslere bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Kaynayan suyun içinde bulyonu eritip 4 su bardağı suyu bulgurların üzerine ilave ederek karıştırın.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Ocağı kapatın, suyunu çeken pilavın kapağını açın ve hafifçe karıştırın.
  • Tencerenin ağzını havlu kağıt ile kapatıp kapağı tekrar kapatın. Servis yapıncaya kadar pilavı demlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz