Malzemeler :
  • 200 gr bitter çikolata
  • 75 gr tereyağı
  • 225 gr esmer şeker
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr fındık
  • 150 gr un
Yapılışı :
  • Fındıklarınız benimkiler gibi kabuklu ise kırıp iç kabuklarından sıyrılmaları için 5 dakika kadar yağsız bir tavada kavurun. Kavurduğunuz fındıkları nemli bir mutfak bezinin arasına alıp ovuşturun ve kabuklarını soyun.
  • Hazırladığınız fındıkların 3 te birini irice dövün. Kalanını mutfak robotundan geçirip un gibi yapın.
  • Çikolatayı karelere ayırıp benmaride eritin ve kenara alın.
  • Şeker ve tereyağını önce düşük sonra yüksek devirde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışıma yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Miksere un ve fındıkların tamamını ekleyerek 1 dakika kadar karıştırın.
  • Son olarak erittiğiniz çikolataları ekleyip mikseri 3-4 tur çalıştırın.
  • Kurabiyeleri yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla alın. (Şekil vermek için çok uğraşmayın doğan halleri ile çok güzel görünüyorlar. )
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. (Aldığınızda dışının kabuk bağlaması ama içinin yumuşak olması lazım, pişmedi diye daha çok fırınlamayın).
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz