Malzemeler;
    • 2 adet tavukgöğsü ( ikiye böldürün kişi başına 2 adet)
    • 4 ince diyet beyaz peynir
    • 4 dilim dana jambon
    • Sosu için:
    • 7 yemek kaşığı diyet yoğurt
    • Tuz, karabiber
    • Kekik
    • 2 diş sarımsak
      Yapılışı;
        • Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin. (Genellikle yırtılır falan diyorlar, siz ısrar edin).
        • Tavukgöğsünü tezgâha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.
        • Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.
        • Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
        • İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.
          Afiyet olsun!

          0 yorum:

          Yorum Gönder

          Blogger tarafından desteklenmektedir.
          Hoş Geldiniz