Malzemeler;
- 2 adet tavukgöğsü ( ikiye böldürün kişi başına 2 adet)
- 4 ince diyet beyaz peynir
- 4 dilim dana jambon
- Sosu için:
- 7 yemek kaşığı diyet yoğurt
- Tuz, karabiber
- Kekik
- 2 diş sarımsak
- Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin. (Genellikle yırtılır falan diyorlar, siz ısrar edin).
- Tavukgöğsünü tezgâha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.
- Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.
- Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
- İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder