Malzemeler ;
  • 7-8 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilir)
  • 2 adet patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet fırın poşeti
  • Tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber ve tavuğa yakıştırabileceğiniz her türlü baharat
Yapılışı;
Büyük bir kapta tüm malzemeyi harmanlıyoruz. Ben sebzeleri biraz büyük doğruyorum ama siz boyutunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra bir fırın poşetine bir çay kaşığı kadar un koyuyoruz ve poşetin içinin her yerini unun görmesini sağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz malzemeyi poşetin içine koyuyoruz, ağzını kapatıp bir kaç yerine kürdanla delik açıyoruz. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. 
Not: Fırın poşeti üstünde yazan, en fazla hangi dereceye kadar dayanıklı olduğu notunu okumayı unutmayın!
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz