
Malzemeler ;
Yapılışı;
- 7-8 adet tavuk but
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilir)
- 2 adet patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet fırın poşeti
- Tuz, karabiber, nane, kekik, pul biber ve tavuğa yakıştırabileceğiniz her türlü baharat
Büyük bir kapta tüm malzemeyi harmanlıyoruz. Ben sebzeleri biraz büyük doğruyorum ama siz boyutunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra bir fırın poşetine bir çay kaşığı kadar un koyuyoruz ve poşetin içinin her yerini unun görmesini sağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz malzemeyi poşetin içine koyuyoruz, ağzını kapatıp bir kaç yerine kürdanla delik açıyoruz. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Not: Fırın poşeti üstünde yazan, en fazla hangi dereceye kadar dayanıklı olduğu notunu okumayı unutmayın!
Afiyet olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Fırında Sebzeli Tavuk
Benzer Yazılar ;
Çökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder