Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Öncelikle soğanı soyup küp şeklinde doğruyoruz. Daha sonra tencereye yağı ve soğanı koyup biraz kavuruyoruz. Kavrulan soğana 1 kaşık domates salçasını da ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra üstüne doğranmış ıspanakları ekleyip, pirinci de ilave ediyoruz. tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Ispanağı pişirirken su koymadım ben çünkü ıspanak kendi suyunu salan bir sebze. Ama olur da çok kuru gelirse size yemek; çok az su ekleyebilirsiniz.Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Ispanak Yemeği,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder