Malzemeler:
  • 600 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı pirinç haşlanmış
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı
Yapılışı:
  • Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın.
  • Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın. 1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz