Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 soğan
  • 1/2 fincan sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Tencereye yarım fincan yağı ince doğranmış soğanı koyup hafifçe kavurunuz.
  • 1,2-2 bardak su koyup pirinçleri atınız ve pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.
  • Kıymanın içerisine yumurtaları kırıp, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu, pişirip hafifçe soğutunuz pirinci koyup hepsini iyice karıştırınız.
  • Islak havuç arasında bir yumurta büyüklüğündeki parçaları köfte şekline getiriniz.
  • Fırın tepsisine galeta ununu koyup düzeltiniz.
  • Galeta ununun üzerine köfteleri yerleştiriniz.
  • Üzerlerine çok az galeta unu serpiniz, orta hararetli fırına koyup 20-25 dakika fazla kurutmadan pişiriniz.
  • Pişen köfteleri servis tabağına alıp çeşitli garnitürlerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz