Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut ( bir gece önceden ıslatılmış)
- 250 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 büyük baş yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( yarı yarıya biber salçası da kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince tuz
- Acı seviyorsanız 1 adet kuru acı biber veya pul biber)
- Kaynar su
Yapılışı:
Düdüklü Tencere için;
Normal Tencere İçin;
- Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alıp nohutların üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip kapatıyoruz. İlk buharı çıktıktan sonra düdüklü tencerenin tıpasını kapatıp 35 dk pişiriyoruz.
- Benim tencerem eski tarz düdüklü tencerelerden. Nohut bu şekilde düdüklü tencerede çok pratik oluyor. Hiç bir malzemenin önceden pişmesine gerek kalmıyor. Ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum.
- Islatılmış nohut bir tencereye alınır ve çok yumuşamayacak kadar haşlanır. Diğer tencereye etler alınır. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ ve soğanlar eklenir. Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir. Haşladığımız nohut suyuyla birlikte tencereye eklenir. ( suyu çok fazlaysa bir kısmını eklemeyin) Ardından tuzu eklenir orta ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Yaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder