Malzemeler:
  • 2 su bardağı nohut ( bir gece önceden ıslatılmış)
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 büyük baş yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ( yarı yarıya biber salçası da kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz
  • Acı seviyorsanız 1 adet kuru acı biber veya pul biber)
  • Kaynar su

Yapılışı:

Düdüklü Tencere için;
  • Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alıp nohutların üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip kapatıyoruz. İlk buharı çıktıktan sonra düdüklü tencerenin tıpasını kapatıp 35 dk pişiriyoruz.
  • Benim tencerem eski tarz düdüklü tencerelerden. Nohut bu şekilde düdüklü tencerede çok pratik oluyor. Hiç bir malzemenin önceden pişmesine gerek kalmıyor. Ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum.
Normal Tencere İçin;
  • Islatılmış nohut bir tencereye alınır ve çok yumuşamayacak kadar haşlanır. Diğer tencereye etler alınır. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ ve soğanlar eklenir. Biraz kavrulduktan sonra salça eklenir. Haşladığımız nohut suyuyla birlikte tencereye eklenir. ( suyu çok fazlaysa bir kısmını eklemeyin) Ardından tuzu eklenir orta ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz