Malzemeler;
  • 2 adet deniz levreği ( herbiri 650 - 700 gr.)
  • 4 ince dilim limon
  • 2 adet iri soğan
  • 4 sap yeşil soğan
  • 15 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 6 adet yeşil erik
  • 2 adet orta boy patates
  • Fırın pişirme kağıdı
  • 8 adet sert kürdan
Yapılışı;
  • Pişirme kağıdını fırın tepsisinin iki katı büyüklüğünde kesin.
  • Fırın tepsisine kağıdı serin.
  • Levrekleri temizleyip yıkayın. Sarmısakları aralarına gömmek için bıçakla çizikler oluşturun. Sarımsakları içine gömün.
  • Zeytinyağ, tuz ve karabiberleri karıştırıp sos hazırlayın.
  • Soğanları, patatesleri kalın halka doğrayın.
  • Levrekleri, soğanları ve patatesleri sosa bulayın.
  • Kağıt serilmiş tepsiye önce soğanları, sonra her balığa 2 sap olacak şekilde yeşil soğanları ve birer parça kabuğu alınmış limon parçalarını, sonra da balıkları yerleştirin.
  • Balıkların üzerine yarım ay çeklinde doğranmış kabuğu alınmış birer parça limon ve birer tutam maydanoz yerleştirin.
  • Balıkların kenarlarına soslanmış patatesleri dizin. Yeşil erikleri de aralarına atın.
  • Kağıdı kapatın ve kürdanla tutturun.
  • Fırında 175 C'de 50 - 60 dk. kadar pişirin.
  • Kağıdı alıp veya kağıtla servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz