Malzemeler;
Yapılışı;
- 2 adet deniz levreği ( herbiri 650 - 700 gr.)
- 4 ince dilim limon
- 2 adet iri soğan
- 4 sap yeşil soğan
- 15 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 4-5 adet tane karabiber
- 6 adet yeşil erik
- 2 adet orta boy patates
- Fırın pişirme kağıdı
- 8 adet sert kürdan
Afiyet olsun!
- Pişirme kağıdını fırın tepsisinin iki katı büyüklüğünde kesin.
- Fırın tepsisine kağıdı serin.
- Levrekleri temizleyip yıkayın. Sarmısakları aralarına gömmek için bıçakla çizikler oluşturun. Sarımsakları içine gömün.
- Zeytinyağ, tuz ve karabiberleri karıştırıp sos hazırlayın.
- Soğanları, patatesleri kalın halka doğrayın.
- Levrekleri, soğanları ve patatesleri sosa bulayın.
- Kağıt serilmiş tepsiye önce soğanları, sonra her balığa 2 sap olacak şekilde yeşil soğanları ve birer parça kabuğu alınmış limon parçalarını, sonra da balıkları yerleştirin.
- Balıkların üzerine yarım ay çeklinde doğranmış kabuğu alınmış birer parça limon ve birer tutam maydanoz yerleştirin.
- Balıkların kenarlarına soslanmış patatesleri dizin. Yeşil erikleri de aralarına atın.
- Kağıdı kapatın ve kürdanla tutturun.
- Fırında 175 C'de 50 - 60 dk. kadar pişirin.
- Kağıdı alıp veya kağıtla servis yapın.
Etiketler:Deniz Ürünleri,Kağıtta Levrek
0 yorum:
Yorum Gönder