Malzemeler ;

  • 2 adet palamut
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 sap yeşil soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet orta boy domates
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 3-4 ince dilim limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 50 gr. tereyağ
  • Tuz
Yapılışı ;
  • Balıkları temizleyip 2 parmak eninde doğrayın.
  • Sarımsakları, maydanozları, biberleri, yeşil soğanları ince doğrayıp zeytinyağ, karabiberler ve tuz ile birlikte balıklara karıştırın; yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Soğanları ince halkalar halinde balığı pişireceğiniz tepsinin tabanına yerleştirin.
  • Marine edilmiş balıkları soğanların üzerine dizin.
  • Aralarına defne yapraklarını ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Limonların kabuğunu soyun ve ince halkalar kesin; her halkayı 4 'e kesip birer parça balıkların üzerine yerleştirin.
  • Tereyağını da birer küçük parça balıkların üzerine ekleyin.
  • Balıkların üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 190C'de 30 dk. pişirin.
  • Folyoyu alıp üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dk. daha fırında tutun.
  • Balıkları biraz dinlendirip, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz