Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 2 adet palamut
- 3 adet orta boy soğan
- 5 sap yeşil soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet orta boy domates
- 3-4 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 3-4 ince dilim limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 50 gr. tereyağ
- Tuz
Afiyet olsun!
- Balıkları temizleyip 2 parmak eninde doğrayın.
- Sarımsakları, maydanozları, biberleri, yeşil soğanları ince doğrayıp zeytinyağ, karabiberler ve tuz ile birlikte balıklara karıştırın; yarım saat buzdolabında bekletin.
- Soğanları ince halkalar halinde balığı pişireceğiniz tepsinin tabanına yerleştirin.
- Marine edilmiş balıkları soğanların üzerine dizin.
- Aralarına defne yapraklarını ve küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
- Limonların kabuğunu soyun ve ince halkalar kesin; her halkayı 4 'e kesip birer parça balıkların üzerine yerleştirin.
- Tereyağını da birer küçük parça balıkların üzerine ekleyin.
- Balıkların üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 190C'de 30 dk. pişirin.
- Folyoyu alıp üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dk. daha fırında tutun.
- Balıkları biraz dinlendirip, sıcak servis yapın.
Etiketler:Deniz Ürünleri,Fırında Palamut
0 yorum:
Yorum Gönder