Malzemeler;
Üzerine;
- 1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
- 1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates
- 1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
- 1 küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1-2 kaşık zeytinyağ
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Marul yaprakları
- Maydanoz
- Nane
- Yeşil soğan
- Nar ekşisi
- Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
- 30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
- Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
- İsterseniz zeytinyağı ekleyin.
- Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin.
- Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
- Bekletmeden servis yapın.
Not; Etli sevenler patates yerine dövülmüş yağsız et kullanmalıdır.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Cevizli Köfte
24/07/2013 - 0 CommentDomatesli Kaşarlı Köfte
22/06/2013 - 0 CommentKöfte
22/06/2013 - 0 CommentCızbız Köfte
12/05/2013 - 0 CommentSarımsaklı Köfte
17/04/2013 - 0 CommentFellah Köftesi
17/04/2013 - 0 CommentKadınbudu
28/03/2013 - 0 Commentİzmir Köfte
06/12/2012 - 0 CommentKarnıbahar Köftesi
06/12/2012 - 0 CommentKöfteli Salata
02/12/2012 - 0 CommentFırında Kadınbudu Köfte
27/11/2012 - 0 CommentKadınbudu Köfte
27/11/2012 - 0 CommentTavuk Köftesi
19/11/2012 - 0 CommentSulu Bulgurlu Köfte
08/11/2012 - 0 CommentMercimek Köftesi
11/08/2012 - 0 CommentBezelye İçli Köfte
10/08/2012 - 0 CommentAlabalık Köftesi
10/08/2012 - 0 CommentPatates Köftesi
10/08/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder