Malzemeler;
  • 1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
  • 1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates
  • 1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1-2 kaşık zeytinyağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine;
  • Marul yaprakları
  • Maydanoz
  • Nane
  • Yeşil soğan
  • Nar ekşisi
Yapılışı;
  • Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
  • 30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
  • Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
  • İsterseniz zeytinyağı ekleyin.
  • Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin.
  • Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
  • Bekletmeden servis yapın.
Not; Etli sevenler patates yerine dövülmüş yağsız et kullanmalıdır.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz