Malzemeler;
Üzerine;
- 1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
- 1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates
- 1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
- 1 küçük soğan (rendelenmiş)
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1-2 kaşık zeytinyağ
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı;
- Marul yaprakları
- Maydanoz
- Nane
- Yeşil soğan
- Nar ekşisi
- Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
- 30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
- Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
- İsterseniz zeytinyağı ekleyin.
- Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin.
- Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
- Bekletmeden servis yapın.
Not; Etli sevenler patates yerine dövülmüş yağsız et kullanmalıdır.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder