Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 500 Gr. Tavuk
- 3 Yeşil Biber
- 2 Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Kase Yoğurt
- 3 Patates
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Afiyet olsun!
- Sarımsağı, biberi ve domatesi ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını alıyoruz. Üzerine sarımsağı ve kuşbaşı doğranmış tavukları ilave ederek soteliyoruz.
- Tavuklar sotelendikten sonra üzerine biberi, domatesi, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Tavukları suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Patatesleri kibrit şeklinde doğrayarak sıvıyağda kızartıyoruz.
- Yoğurdu çırparak servis tabağına döküyoruz. Üzerine tavuk soteyi döküyoruz. Tavukların üzerine de patatesleri ilave ediyoruz.
- Doğranmış maydanozu da yoğurdun üzerine serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder