Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 500 Gr. Tavuk
- 3 Yeşil Biber
- 2 Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Kase Yoğurt
- 3 Patates
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Afiyet olsun!
- Sarımsağı, biberi ve domatesi ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını alıyoruz. Üzerine sarımsağı ve kuşbaşı doğranmış tavukları ilave ederek soteliyoruz.
- Tavuklar sotelendikten sonra üzerine biberi, domatesi, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Tavukları suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Patatesleri kibrit şeklinde doğrayarak sıvıyağda kızartıyoruz.
- Yoğurdu çırparak servis tabağına döküyoruz. Üzerine tavuk soteyi döküyoruz. Tavukların üzerine de patatesleri ilave ediyoruz.
- Doğranmış maydanozu da yoğurdun üzerine serperek servis ediyoruz.
Benzer Yazılar ;
Ciğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder