Malzemeler;

  • 1 kg tavuk kıyması
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı;
  • Tüm malzemeler iyice yoğurulur. Ekmek içi az gelirse biraz galete unu da ilave edilebilir. Ama tavuk köftesinin kıvamı et köftesinden biraz daha yumuşak oluyor.
  • Köfte şekli verilir. Kızgın yağda kızartılabilir veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip 180 dereceye ayarlanmış fırında rengi değişinceye kadar pişirilir. Çok kızartmayın sert oluyor.
  • Mikrodalga fırınınızın pişirme özelliği varsa tavuk bölümünde 8 dakikada pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz