Malzemeler :
İç Malzemesi :
- 250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı (200 ml) süt
- 3,5 su bardağı un
Üzerine için :
- Lor peyniri
- Maydanoz veya dereotu
Yapılışı :
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam , çörek otu
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sütü ve ölçülü unu karıştırıp yoğurun. Cıvık cıvık ele yapışan hamuru buzdolabı poşetine koyup bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp iç malzemesinden koyup kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapatılan kısım alta gelecek şekilde sıralayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Milföy Poğaça
0 yorum:
Yorum Gönder