Malzemeler :
  • 250 gr tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 3,5 su bardağı un
İç Malzemesi :
  • Lor peyniri
  • Maydanoz veya dereotu
Üzerine için :
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam , çörek otu
Yapılışı :
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sütü ve ölçülü unu karıştırıp yoğurun. Cıvık cıvık ele yapışan hamuru buzdolabı poşetine koyup bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp iç malzemesinden koyup kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapatılan kısım alta gelecek şekilde sıralayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz