Malzemeler :
Yufkaların üzerine sürmek için :
- 2 adet yufka
- 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Kuru nane, karabiber, kırmızı biber
Üzerine :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
- Yumurta sarısı
- Kuru nane
Afiyet Olsun!
- 1 su bardağı suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Yufkaların birini yayın. Önce yağlı sudan sürün.
- Üzerine nane , kırmızı biber ve karabiber ile karıştırdığınız rendelenmiş beyaz peynirin yarısını yayın.
- İkinci yufkayı da bunun üzerine serin. Yine yağlı karışımı ve daha sonrada baharatlı peynirli karışımın kalanını yayın.
- Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlayın.
- Derin dondurucuda kolayca saklayabilmek için ruloyu ikiye bölün.
- Üzerini yağlı kağıt ile kapatın .
- Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat öncesinden çıkarın hafifçe yumuşayınca bir parmak kalınlığında dilimleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekleri yatık olarak yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, nane kırmızı biber serpin.
- 175 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder