Malzemeler :
  • 2 adet yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Kuru nane, karabiber, kırmızı biber
Yufkaların üzerine sürmek için :
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine :
  • Yumurta sarısı
  • Kuru nane
Yapılışı :
  • 1 su bardağı suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  • Yufkaların birini yayın. Önce yağlı sudan sürün.
  • Üzerine nane , kırmızı biber ve karabiber ile karıştırdığınız rendelenmiş beyaz peynirin yarısını yayın.
  • İkinci yufkayı da bunun üzerine serin. Yine yağlı karışımı ve daha sonrada baharatlı peynirli karışımın kalanını yayın.
  • Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlayın.
  • Derin dondurucuda kolayca saklayabilmek için ruloyu ikiye bölün.
  • Üzerini yağlı kağıt ile kapatın .
  • Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat öncesinden çıkarın hafifçe yumuşayınca bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekleri yatık olarak yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, nane kırmızı biber serpin.
  • 175 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz