Malzemeler :
Fırın Kanat İçin :
- 2 Su B. Buğday
- 1 Çay B. Mercimek
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Fesleğen
- 1 Kavanoz Domates Sosu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen Karabiber
Hazırlanışı :
- 1 Kg Tavuk Kanat
- Sıvıyağ
- Pul Biber
- Kekik
- Toz Kırmızı Biber
- Tuz
Afiyet olsun!
- Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
- Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
- Domates sosunu döküyoruz. Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder