Malzemeler :
  • 2 Su B. Buğday
  • 1 Çay B. Mercimek
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Fesleğen
  • 1 Kavanoz Domates Sosu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Değirmen Karabiber
Fırın Kanat İçin :
  • 1 Kg Tavuk Kanat
  • Sıvıyağ
  • Pul Biber
  • Kekik
  • Toz Kırmızı Biber
  • Tuz
Hazırlanışı :
  • Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
  • Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
  • Domates sosunu döküyoruz. Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz