
Malzemeler :
Fırın Kanat İçin :
- 2 Su B. Buğday
- 1 Çay B. Mercimek
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Fesleğen
- 1 Kavanoz Domates Sosu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen Karabiber
Hazırlanışı :
- 1 Kg Tavuk Kanat
- Sıvıyağ
- Pul Biber
- Kekik
- Toz Kırmızı Biber
- Tuz
Afiyet olsun!
- Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
- Buğdayı haşlayıp süzüyoruz. Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
- Domates sosunu döküyoruz. Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz. Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz.
Benzer Yazılar ;
Taşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder