Malzemeler :
  • 1 kg süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için Malzemeler :
  • 10 adet rondodan geşirilmiş pötibör kakaolu bisküvi
  • 3 yemek kaşığı parcalanmış fındık
  • 1 yemek kaşığı seker
  • 1 tatlı kaşığ tarçın
Üzeri için Malzemeler :
  • 3 yemek kaşığıparcalanmis findik
  • Yarım cay kaşığı tarçın
Yapılışı :
  • Süt, irmik, şeker, tereyağ ve vanilyayı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynattın. Kaynamaya baslayınca yaklaşık 5 dakika daha karıştırmaya devam ederek ateşde tutun. 
  • Yarısını orta boy bir kaba boşaltın. Üzerine bir rondodan geçirdiginiz bisküvileri serpin. Karıştırdığınız fındık-tarçın-şeker karışımını üzerine serpin.
  • Kalan irmik tatlısını üzerine dökün.
  • Üzeri için karıştığınız fındık-tarcın karışımını tatlının üzerine serpin.
  • Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında beklettin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz