Malzemeler;
  • 8-10 dilim pastırma
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 orta kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kırmızı salça biberi
  • 1 domates
  • 2-3 tane yeşil  biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates yarım biber salçası
  • Pulbiber , karabiber , kimyon

Yapılışı;
  • Kuru fasulye akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
  • Sabah fasulyenin suyu süzülerek tekrar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar haşlanıp süzülür ( dağılana kadar değil )
  • Tencereye  tereyağı konularak ince doğranmış soğan kavrulur.
  • Ara sıra karıştırılır.
  • Dövülmüş sarımsak eklenir.
  • İri doğranmış biberleri ekleyerek kavurmaya devam edilir.
  • Salçalar eklenir.
  • İri doğranmış domates ve pastırma eklenir.
  • Ardından hemen suyu süzülmüş kuru fasulye ve baharatları eklenir.
  • Biraz karıştırdıktan sonra üzerine örtmek üzre olacak kadar sıcak su eklenir.
  • Fasulye tek tek çömleklere paylaştırılır.
  • Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatılır.
  • Fırın tepsisine 1-2 parmak su konulur.
  • İçine kaplar yerleştirilir.
  • 250 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Bir saat sonunda birinin ağzı açılarak piştiğine bakılır.
  • Piştikten sonra yarım saat kadar fırının sıcağında dinlendirilir.
  • Servise hazır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz