Malzemeler;
- 8-10 dilim pastırma
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 orta kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kırmızı salça biberi
- 1 domates
- 2-3 tane yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı domates yarım biber salçası
- Pulbiber , karabiber , kimyon
Yapılışı;
- Kuru fasulye akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
- Sabah fasulyenin suyu süzülerek tekrar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar haşlanıp süzülür ( dağılana kadar değil )
- Tencereye tereyağı konularak ince doğranmış soğan kavrulur.
- Ara sıra karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak eklenir.
- İri doğranmış biberleri ekleyerek kavurmaya devam edilir.
- Salçalar eklenir.
- İri doğranmış domates ve pastırma eklenir.
- Ardından hemen suyu süzülmüş kuru fasulye ve baharatları eklenir.
- Biraz karıştırdıktan sonra üzerine örtmek üzre olacak kadar sıcak su eklenir.
- Fasulye tek tek çömleklere paylaştırılır.
- Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatılır.
- Fırın tepsisine 1-2 parmak su konulur.
- İçine kaplar yerleştirilir.
- 250 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
- Bir saat sonunda birinin ağzı açılarak piştiğine bakılır.
- Piştikten sonra yarım saat kadar fırının sıcağında dinlendirilir.
- Servise hazır.
Etiketler:Çömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder