Malzemeler;
- 1 litre süt
- 100 gr kadar tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2-3 tane damla sakızı yada vanilya
- 1 su bardağı kadar hindistan cevizi
- 2 poşet sade krem şanti 1 buçuk su bardağı sütle
- 1 yemek tabağı elde doğranmış ceviz
Yapılışı;
Afiyet olsun!
- Un , yağ ve şeker tencereye konulup tahta kaşıkla karıştırılır.
- Süt azar azar dökülerek çırpma teliyle karıştırılır.
- Damla sakızını ezip eklenir.
- Muhallebi kıvamına kadar pişirilir.
- Büyük kare bir fırın tepsisine bir parmak kalınlığında hindistan cevizi serpilir.
- Muhallebi yavaşca akıtarak tepsiye dökülür.
- Eğer bu işlem hızlı yapılırsa hindistan cevizi topaklanır.
- Tepsi bu şekilde akşamdan buzdolabında bekletilir.
- Muhallebi donduktan sonra krem şanti hertarafına yayılır.
- Doğranmış ceviz bolca serpilir.
- İki parmak enliliğinde uzunlamasına kesilir.
- Yavaşca kıvrılarak tepsiye konulur.
Etiketler:Saray Sarması,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder