Malzemeler; 
  • 1 litre süt
  • 100 gr kadar tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2-3 tane damla sakızı yada vanilya
  • 1 su bardağı kadar hindistan cevizi
  • 2 poşet sade krem şanti 1 buçuk su bardağı sütle
  • 1 yemek tabağı elde doğranmış ceviz
Yapılışı;
  • Un , yağ ve şeker tencereye konulup tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Süt azar azar dökülerek çırpma teliyle karıştırılır.
  • Damla sakızını ezip eklenir.
  • Muhallebi kıvamına kadar pişirilir.
  • Büyük kare bir fırın tepsisine bir parmak kalınlığında hindistan cevizi serpilir.
  • Muhallebi yavaşca akıtarak tepsiye dökülür.
  • Eğer bu işlem hızlı yapılırsa hindistan cevizi topaklanır.
  • Tepsi bu şekilde akşamdan buzdolabında bekletilir.
  • Muhallebi donduktan sonra krem şanti hertarafına yayılır.
  • Doğranmış ceviz bolca serpilir.
  • İki parmak enliliğinde uzunlamasına kesilir.
  • Yavaşca kıvrılarak tepsiye konulur.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz