Malzemeler;
Hamuru için;
- 5 yumurta
- Alabildiği kadar un
- Tuz
İç harcı için;
- 400 yada500 gr kıyma
- 3 tane orta boy soğan
- Kıyılmış maydanoz
- Karabiber,kırmızıbiber
- Tuz
- Aralarına sürmek için 250 gr kadar tereyağ
Yapılışı;
- Yumuşak bir hamur yoğrulup 10 dakika dinlendirilir . İç harcı önce kıyma sonra soğan kavrulur . Ocağı kapatıncada baharat ve maydanozu eklenir.
- Hamur 8 beze haline getirip oklavayla incecık acılır ama baklava hamuru kadar değil . Tencerede suyu kaynatıp içine 1 tatlı kaşığı limon tuzu biraz da tuz eklenir .
- Açtığımız yufkaları temiz bir bezin üstüne serip biraz kurutulur . Kaynayan suyun içine atılıp 2 yada 3 dakika kaynatılır .
- Diğer yandan bir leğene buzlu soğuk su konulur . Ocaktan aldığımız yufkalar bu suya atılır .Yufkalar itinayla tahta kaşıkla alınır . Sudan alınıp bir bez yardımıyla kurulanır . Tepsinin en altına yufka haşlamadan konulur .
- Hazır olanlar diğer haşlanmış yufkalar yağlanmış tepsiye araları yağlanarak serilir . 4.katta iç harcı konulur . Sonra bu şekilde tamamlanır . Üzerine kalan tereyağı sürülür . 250 derecede ısıtılmış fırına sürülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Su Böreği
0 yorum:
Yorum Gönder