Malzemeler;
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1,5 su bardağı kadar taze fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 250-300 gr kuşbaşı et
  • Tuz
Yapılışı;
  • Bu yemek adından da belli olduğu gibi tür tür sebzelerin bir araya gelmesi :) Benim o an evde bu sebzelerim vardı ve ortaya böyle bir karışım çıktı, siz dilerseniz birbirine uyumlu farklı sebzelerde kullanabilirsiniz.
  • Öncelikle güvecimizi ocağa koyup altı yakıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. Isındıktan sonra içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanları biraz kavurunca etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Bu sırada bütün sebzelerimizi küp küp doğrayıp hazırlıyoruz. 
  • Sebzelerimizi sertlik sırasına göre, en sert sebzeyi önce ekleyerek ve aralarında bir kaç dakika bırakıp malzemeleri ezmeden kavurarak tüm sebzeleri ekliyoruz. Benim seçtiğim sebzelere göre sırasıyla havuç, patates, fasulye, patlıcan, kabak ve bezelye. 
  • Son olarak salçasını, tuzunu ve biraz da su koyuyoruz. Kaynayana kadar altını açık tutuyor, kaynadıktan sonra orta ateşe getirip üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
  • Bu şekilde türlümüzü pişiriyoruz. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz