Malzemeler;
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet patates
- 1 büyük boy soğan
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1,5 su bardağı kadar taze fasulye
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 250-300 gr kuşbaşı et
- Tuz
- Bu yemek adından da belli olduğu gibi tür tür sebzelerin bir araya gelmesi :) Benim o an evde bu sebzelerim vardı ve ortaya böyle bir karışım çıktı, siz dilerseniz birbirine uyumlu farklı sebzelerde kullanabilirsiniz.
- Öncelikle güvecimizi ocağa koyup altı yakıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. Isındıktan sonra içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanları biraz kavurunca etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu sırada bütün sebzelerimizi küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.
- Sebzelerimizi sertlik sırasına göre, en sert sebzeyi önce ekleyerek ve aralarında bir kaç dakika bırakıp malzemeleri ezmeden kavurarak tüm sebzeleri ekliyoruz. Benim seçtiğim sebzelere göre sırasıyla havuç, patates, fasulye, patlıcan, kabak ve bezelye.
- Son olarak salçasını, tuzunu ve biraz da su koyuyoruz. Kaynayana kadar altını açık tutuyor, kaynadıktan sonra orta ateşe getirip üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
- Bu şekilde türlümüzü pişiriyoruz.
Etiketler:Güveçte Türlü,Yemekler
Benzer Yazılar ;
Karnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder