Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
- Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
- 3 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Su
- Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.
- Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.
- Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.
- Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.
- Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.)
- Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
- Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.
Etiketler:Özbek Pilavı,Pilav - Makarna
Benzer Yazılar ;
Fırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentFırında Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentDomatesli Labne Makarna
23/06/2015 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Böreği
23/07/2013 - 0 CommentBüryan Pilavı
18/07/2013 - 0 CommentArpa Şehriye Pilavı
13/07/2013 - 0 CommentMakarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentMengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentSosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 CommentMantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder