Malzemeler;
- 1 adet kuru soğan
- Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
- 3 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Su
- Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.
- Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.
- Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.
- Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.
- Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.)
- Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
- Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.
Etiketler:Özbek Pilavı,Pilav - Makarna
0 yorum:
Yorum Gönder