Malzemeler;
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İç harcı için;
- 400 gr dana kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı;
- Öncelikle patatesimizi haşlayıp, rendeliyoruz. Daha sonra bir karıştırma kabına bütün hamur malzemesini koyup, iyice yoğuruyoruz. Hazır olan hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Her 10 dakikada bir kısa bir süre yoğurup geri dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. İçine ince doğranmış soğanı ve biberi koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ve maydanozu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak tuzunu ve baharatlarını da koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 5 dakika daha dinlendiriyoruz. Bezeleri oklava ile ince uzun şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamurun içine iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Hazırladığımız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz piştikten sonra üzerine tereyağı da sürebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Kıymalı Kapalı Pide
0 yorum:
Yorum Gönder