Malzemeler;
  • 500 gr. asma yaprağı
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı;
  • Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.
  • Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.
  • Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin.
  • Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin.
  • 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
  • Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
  • Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın.
  • Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
  • Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yaprak Sarma Tarif 2

Malzemeler:
  • ½ Kg. Asma yaprağı
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 2 Adet kuru soğan
  • ½ Demet dereotu
  • ½ Demet maydanoz
  • ½ Demet taze nane
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Yeterince tuz, karabiber
  • 2 Adet limon
Yapılışı:
  • Tüm malzemelerden (pirinç, soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağı ile yeterince tuz ve karabiber) oluşan bir iç harç (karışım) hazırlanır.
  • Asma yaprakları yıkanarak haşlanır.
  • Bu hazırlanan iç harçtan (göz kararıyla) alınarak; haşlanan yapraklara sıkı bir şekilde sarılır.
  • Sarıldıkça tencereye intizamlı bir şekilde dizilir.
  • Tencerenin üzerini kapatacak şekilde su ilave edilerek normal ateşte pişirilmeye başlanır. (Suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.)
  • Pişirilme tamamlandıktan sonra soğuk olarak; limon eklenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz