Malzemeler;
- 500 gr. asma yaprağı
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı;
- Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.
- Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin.
- Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin.
- 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
- Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
- Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın.
- Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
- Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
- Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yaprak Sarma Tarif 2
Malzemeler:
- ½ Kg. Asma yaprağı
- 2 Su bardağı pirinç
- 2 Adet kuru soğan
- ½ Demet dereotu
- ½ Demet maydanoz
- ½ Demet taze nane
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 2 Yemek kaşığı salça
- Yeterince tuz, karabiber
- 2 Adet limon
- Tüm malzemelerden (pirinç, soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağı ile yeterince tuz ve karabiber) oluşan bir iç harç (karışım) hazırlanır.
- Asma yaprakları yıkanarak haşlanır.
- Bu hazırlanan iç harçtan (göz kararıyla) alınarak; haşlanan yapraklara sıkı bir şekilde sarılır.
- Sarıldıkça tencereye intizamlı bir şekilde dizilir.
- Tencerenin üzerini kapatacak şekilde su ilave edilerek normal ateşte pişirilmeye başlanır. (Suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.)
- Pişirilme tamamlandıktan sonra soğuk olarak; limon eklenerek servis yapılır.
Etiketler:Yaprak Sarma,Yemekler
Benzer Yazılar ;
Fırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder