Malzemeler;
- 500 gr. asma yaprağı
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı;
- Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin.
- Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin.
- Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin.
- 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
- Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
- Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın.
- Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
- Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
- Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yaprak Sarma Tarif 2
Malzemeler:
- ½ Kg. Asma yaprağı
- 2 Su bardağı pirinç
- 2 Adet kuru soğan
- ½ Demet dereotu
- ½ Demet maydanoz
- ½ Demet taze nane
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 2 Yemek kaşığı salça
- Yeterince tuz, karabiber
- 2 Adet limon
- Tüm malzemelerden (pirinç, soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağı ile yeterince tuz ve karabiber) oluşan bir iç harç (karışım) hazırlanır.
- Asma yaprakları yıkanarak haşlanır.
- Bu hazırlanan iç harçtan (göz kararıyla) alınarak; haşlanan yapraklara sıkı bir şekilde sarılır.
- Sarıldıkça tencereye intizamlı bir şekilde dizilir.
- Tencerenin üzerini kapatacak şekilde su ilave edilerek normal ateşte pişirilmeye başlanır. (Suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.)
- Pişirilme tamamlandıktan sonra soğuk olarak; limon eklenerek servis yapılır.
Etiketler:Yaprak Sarma,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder