Malzemeler;
- 200 – 250gr kıyma
- 1 kg patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- Bir tutam maydonoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı biber, nane
- 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Yapılışı;
- Öncelikle yağı ve soğanları kavuruyoruz.
- Ardından kıyma, maydanoz, kırmızı biber, nane ve salçayı ekleyip 10 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
- Bu arada patlıcanların kabuklarını soyup yağda kızartıyoruz.
- Kızarmış olan patlıcanları ortandan içini yarıp hazırlamış olduğumuz kıymalı karışımı içine dolduruyoruz.
- Dilimlenmiş domatesleri fotoğraftaki gibi doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
Etiketler:Karnıyarık,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder