Malzemeler;
  • 200 – 250gr kıyma
  • 1 kg patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydonoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı biber, nane
  • 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı

Yapılışı;
  • Öncelikle yağı ve soğanları kavuruyoruz.
  • Ardından kıyma, maydanoz, kırmızı biber, nane ve salçayı ekleyip 10 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Bu arada patlıcanların kabuklarını soyup yağda kızartıyoruz.
  • Kızarmış olan patlıcanları ortandan içini yarıp hazırlamış olduğumuz kıymalı karışımı içine dolduruyoruz.
  • Dilimlenmiş domatesleri fotoğraftaki gibi doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz