Malzemeler;
- 200 – 250gr kıyma
- 1 kg patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- Bir tutam maydonoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı biber, nane
- 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Yapılışı;
- Öncelikle yağı ve soğanları kavuruyoruz.
- Ardından kıyma, maydanoz, kırmızı biber, nane ve salçayı ekleyip 10 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
- Bu arada patlıcanların kabuklarını soyup yağda kızartıyoruz.
- Kızarmış olan patlıcanları ortandan içini yarıp hazırlamış olduğumuz kıymalı karışımı içine dolduruyoruz.
- Dilimlenmiş domatesleri fotoğraftaki gibi doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
Etiketler:Karnıyarık,Yemekler
Benzer Yazılar ;
Çömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder