Malzemeler;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için sıvıyağ
İlk olarak hamur yoğuracağınız kabın içerisinde yoğurt ve
yumurtayı karıştırmalısınız. Daha sonra ise kabartma tozu ile tuzu ilave ederek
karıştırın, alabildiği kadar unu da ekleyin. Hamur elinize yapışmayacak hale
gelmelidir. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra 10-15 dakika dinlendirin ve
daha sonrasında rulo haline getirerek hamurdan dilimler kesin. Dilerseniz
elinizle şekil verebilir, dilerseniz oklava yardımı ile hamuru genişletebilirsiniz.
Bu işlem de tamamlandıktan sonra, hamurları kızartmaya başlayın. Kızarttıktan
sonra koyacağınız kabın içerisine peçete sermeniz fazla yağı alır ve daha
sağlıklı olmasına olanak sağlar.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Pişi
0 yorum:
Yorum Gönder