Malzemeler;
- 1 kilo un
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kaşık kadar yoğurt kaymağı
- Su
Unu eleyip ortasını
havuz şeklinde açıyoruz. Sonra mayayı, yoğurt kaymağını ve tuzunu ekliyoruz.
Mayayı ılık suda eritiyoruz. Daha sonra kulak memesinden daha cıvık kıvamda bir
hamur yoğuruyoruz. Mayalanan hamuru küçük bezeler haline getirip açıyoruz. Önceden
ısıttığımız teflon tavada açtığımız hamurları pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Lavaş
Benzer Yazılar ;
Patatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Tuzlu Kurabiye
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 CommentPuf Böreği
26/07/2013 - 0 CommentKolay Su Böreği(Tepsi Böreği)
26/07/2013 - 0 CommentKurabiye
18/07/2013 - 0 CommentSüpriz Kurabiye
18/07/2013 - 0 CommentBiscuit (Tereyağlı Çörek)
13/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
10/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentTahinli Susamlı Kurabiye
09/07/2013 - 0 CommentAkıtma
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 CommentLokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder