Malzemeler;
İç Harcı İçin;
- 5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 250 gr. tereyağı
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
Yapılışı;
- Beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
Karıştırma kabına unu alıp ortasına yumuşamış olan margarini koyup, üzerine 2 yumurtayı ekleyip 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Bir kasede mayayı süt ve su ile eritiyoruz.
Unun çevresine tuz ve şekeri serpiyoruz. Önce havuzun içindeki yumurta ve yağ karışımını eziyoruz. Eritmiş olduğumuz mayayı una döküp hamurumuzu 3-4 dakika kadar yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.
Üzeri kapalı olarak ılık ortamda 10 dakika hamuru dinlendiriyoruz. Dinlenmiş olan hamuru da yumurta büyüklüğünde bezelere bölüp unlanmış tezgahın üzerine yan yana dizelim. Bu şekilde mayalandıktan sonra elimizin kenar tabanıyla hamurun ortasına basalım.
Ortadaki çukur bölümlere peynir koyalım. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları koyup yumurta sarısını sürelim. Poğaçanın güzel sonuç vermesi için tepsi mayası çok önemlidir. Ilık ortamda 10 dakika kadar daha bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Poğaça
0 yorum:
Yorum Gönder