Malzemeler;
- 2-3 adet domates
- Yumuşak beyaz peynir
- Reyhan
- Fesleğen
- İsterseniz pul biber
Yapılışı;
- Domatesleri enlemesine ikiye bölüp içlerindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. Çanak şeklinde kalan domateslerimizin iç kısımlarına biraz tuz serpip ters çeviriyor ve yaklaşık 5 dk sularının süzülmesi için bekliyoruz.
- Bu sırada peynir ve baharatları karıştırıyoruz. Bu tarife reyhan ve fesleğen gerçekten çok yakışıyor ama siz isterseniz başka baharatları da kullanarak yapabilirsiniz.
- Son olarak peynirli karışım ile domateslerin içini doldurup, önceden 170-180 derecede ısınmış fırında domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Etiketler:Peynirli Domates Dolması,Salata - Meze
Benzer Yazılar ;
İtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder