Malzemeler;
  • 2-3 adet domates
  • Yumuşak beyaz peynir
  • Reyhan
  • Fesleğen
  • İsterseniz pul biber

Yapılışı; 
  • Domatesleri enlemesine ikiye bölüp içlerindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. Çanak şeklinde kalan domateslerimizin iç kısımlarına biraz tuz serpip ters çeviriyor ve yaklaşık 5 dk sularının süzülmesi için bekliyoruz.
  • Bu sırada peynir ve baharatları karıştırıyoruz. Bu tarife reyhan ve fesleğen gerçekten çok yakışıyor ama siz isterseniz başka baharatları da kullanarak yapabilirsiniz.
  • Son olarak peynirli karışım ile domateslerin içini doldurup, önceden 170-180 derecede ısınmış fırında domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz