- 500 Gr Balkabağı
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
Hazırlanışı :
- Balkabağımızın kabuğunu aldıktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım. Çekirdek yatağının olduğu yumuşak dokuları da temizleyelim. bir tencereye kabaklarımızı yayarak yerleştirelim. Üzerine şekerimizi serpelim. Çok kısık ateşte şeker suyunu bırakıp tekrar çekip, balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Balkabağı tatlımız soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım. Cevizimizi döverek ya da kırarak üzerine bolca serpelim ve servis yapalım
Püf Noktası :
Afiyet Olsun!
- Balkabağı tatlısı yaparken dilerseniz fırına dayanıklı ve ağzı kapaklı bir kap kullanarak 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Lezzeti çok daha farklı olacaktır.
- Ceviz içi ile birlikte dilerseniz üzerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.
- Kabaklarınızı, üzerine şekeri serptikten sonra bir gece bekletip suyunu bırakmasını sağlar ve pişirirseniz lezzeti daha da farklı olacaktır
Etiketler:Balkabağı Tatlısı,Tatlılar
Benzer Yazılar ;
Yalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder