Malzemeler :
Hazırlanışı :
- 1 Paket (250 Gr) Tereyağı ya da Margarin
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
- Tarçın
Tereyağını geniş ve büyükçe bir teflon tavada eritin. Kısık ateşte unu yavaşça eklerken ahşap bir kaşık ile sürekli karıştırın. Un rengini değiştirene kadar karıştırmaya devam edin. Bu sırada sütü ocağa koyarak kaynamaya yakın ısıtın.
Unun rengi değişir değişmez sütü yavaşça ilave ederken unu hızla karıştırmaya devam edin. Sütü ilave ettikten hemen sonra şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı kaşığın arkası ile tüm süreçte ezerek sürekli çevirin. Pişirme işlemi devam ettikçe karışım birbirine yapışmaya, hem kaşıktan hem de tavadan ayrılıp toparlanmaya başlayacaktır. İyice toparlandığında ocağınızın altını kapatabilirsiniz. Biraz ılık kıvama geldiğinde iki yemek kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz. Üstünde de mutlaka dövülmüş ceviz içi ve tarçın ilave etmeyi unutmayın.
Püf Noktası :
Afiyet Olsun!
- Un helvası yaparken süt yerine su da kullanabilirsiniz.
- Un ile kıvamı yakalamakta zorlanırsanız yarısını geçmemek kaydıyla un miktarınızın bir kısmını buğday nişastası olarak ekleyin.
- Dilerseniz süsleme için hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
Etiketler:Tatlılar,Un Helvası
Benzer Yazılar ;
Tahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder