Malzemeler ;
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Yaklaşık 1 su baradağı irmik
  • Hindistan cevizi (istenilirsen)
Şerbet için ;
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Yapılışı ;
  • Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır.
  • Soğuması için bir kenara alınır.
  • Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.
  • Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz