Malzemeler :
- 75 gram yumurta akı (yaklaşık 2 orta boy yumurtadan)
- 150 gr toz şeker
- 10 gr Türk kahvesi
- Bir tutam tuz
- 100 gr kadar kaymak
- Süslemek için Antep fıstığı (çekilmiş)
Yapılışı :
- Toz şekeri varsa baharat öğütücüsüyle, yoksa mutfak robotu ile çekerek biraz inceltin. Yumurta aklarının oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Böylece daha güzel kabaracaklar. Fırını da 130 dereceye ayarlayın.
- Yumurta aklarını ve çok az bir miktar tuzu temiz ve kuru bir kaba alın, mikserin en yüksek hızında çırpın. Birkaç dakika sonra iyice kıvamlı bir hale geldiğinde, şekeri yavaş yavaş ekleyip yedirin. Bu aşamadan sonra fazla çırpmayın. Kahveyi de ekleyip karıştırın.
- Karışımı ince uçlu bir krema torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, eşit ebatlarda olmasına dikkat ederek küçük bezeler sıkın. Tepsileri bekletmeden fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekleyin, ardından yağlı kağıttan ayırıp ılınmalarını bekleyin.
- Bezeleri bu haliyle cam bir kavanoza alıp bir hafta kadar saklayabilirsiniz. İkram etmek için iki bezenin arasına kaymak sürün, biraz Antep fıstığı serpin ve kapatın.
Afiyet olsun!
- Püf noktası: Üstten bastırırsanız kırılırlar, yanlardan hafifçe tutup çevirir gibi yaparak yapıştırın. Bekletmeden servis yapın.
Etiketler:Tatlılar,Türk Kahveli Beze
Benzer Yazılar ;
Krem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder