Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 400gr. yağsız kıyma
- 1 baş soğan
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 bardak su
- 2 çay kaşığı tuz
- Karabiber, az pulbiber
- Bulamak için bir kase un ve 2 çırpılmış yumurta
- Kızartmak için çiçekyağ
Afiyet olsun!
- Önce pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın.Soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğiniz soğan ile kavurun ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kapta kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyun ve yoğurun.
- En az 30 dk buzlukta bekletmeniz iyi olur.
- Sonra parçalar alıp elinizle yassılaştırın.
- Önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya.
- Sonra da sıvıyağda kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder