Malzemeler ;
  • 400gr. yağsız kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 bardak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, az pulbiber
  • Bulamak için bir kase un ve 2 çırpılmış yumurta
  • Kızartmak için çiçekyağ
Yapılışı ;
  • Önce pirinçleri 1 bardak su ile haşlayın.Soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta kıymanın yarısını rendelediğiniz soğan ile kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Geniş bir kapta kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurtanın 1 tanesini ve baharatlarını koyun ve yoğurun.
  • En az 30 dk buzlukta bekletmeniz iyi olur.
  • Sonra parçalar alıp elinizle yassılaştırın.
  • Önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya.
  • Sonra da sıvıyağda kızartın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz