Malzemeler ;
  • 125 gram yumuşak tereyağ (margarinde olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bir çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke ( kıyır olması için)
  • 2 yumurta birinin sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un ( çok sert olmayacak ele yapışması geçse yeterli)
İç malzemeler ;
  • İsteğe göre peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, pul biber
Yapılışı ;
  • Yumuşak tereyağ sıvı yağ yoğurt ve yumurta iyice karıştırılır
  • Sirke eklenir
  • Kabartma tozu konulur biraz daha karıştırıp
  • Un ilave edilir unu yavaş yavaş ekleyip gerektiginden fazla koymayı engelleyebilirsiniz.
  • Hamur 15 dakika dinlendirilir bu arada iç harcı hazırlanır
  • Peynir ezilip doğranmış maydanozla istenen baharatla karıştırılır
  • Hamurdan yeviz büyüklüğünde alınır avuc içinde açılıp ortasına harç konur kapatılır
  • Yumurta sarısı sürülüp
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz