Malzemeler ;
İç malzemeler ;
- 125 gram yumuşak tereyağ (margarinde olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 bir çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke ( kıyır olması için)
- 2 yumurta birinin sarısı üstüne
- Aldığı kadar un ( çok sert olmayacak ele yapışması geçse yeterli)
Yapılışı ;
- İsteğe göre peynir
- Bir tutam maydanoz
- Karabiber, pul biber
Afiyet olsun!
- Yumuşak tereyağ sıvı yağ yoğurt ve yumurta iyice karıştırılır
- Sirke eklenir
- Kabartma tozu konulur biraz daha karıştırıp
- Un ilave edilir unu yavaş yavaş ekleyip gerektiginden fazla koymayı engelleyebilirsiniz.
- Hamur 15 dakika dinlendirilir bu arada iç harcı hazırlanır
- Peynir ezilip doğranmış maydanozla istenen baharatla karıştırılır
- Hamurdan yeviz büyüklüğünde alınır avuc içinde açılıp ortasına harç konur kapatılır
- Yumurta sarısı sürülüp
- Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Etiketler:Hamur İşleri,Kıyır Poğaça


0 yorum:
Yorum Gönder