Malzemeler :
Yapılışı :
- 750 gr. yağsız kuşbaşı et
- Yarım kilo arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1-2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kimyon
Etler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, , sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.Afiyet olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Soğan Yahnisi
0 yorum:
Yorum Gönder