Malzemeler ;
  • 2 bardak maş fasulyesi
  • 1-2 limonun suyu
  • 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1-2 çorba kaşığı sirke
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 1/3 demet taze nane
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 1-2 adet acı biber turşusu
  • 1-2 salatalık
  • 1 adet domates
  • Tuz, pul biber, kimyon, karabiber, reyhan
  • Zeytinyağ
Yapılışı ;
Maş fasulyesinin taş ve kırıkları ayıklanıp yıkanır ve üstünü bir iki parmak aşacak kadar su doldurulup kısık ateşte diriliğini kaybedine kadar haşlanır ve süzülür. Maydanoz, dereotu, nane, turşular, kuru ve taze soğanlar, salatalık ve domatesler ince kıyılır, sarımsaklar macun gibi olana kadar dövülür ve hepsi haşlanmış fasulyelerin üzerine dökülür. Limon suyu, nar ekşisi, sirke, zeytinyağ ve yeterince baharat da (miktarları damak zeykine göre değişir)ilave edilir. Dikkatlice karıştırılır. Birkaç saat lezzetlerin kaynaşması için dinlendirilir ve servis yapılır.
Maş salatasını içine istediğiniz herhangi bir malzemeyi ilave edebilirsiniz. Aynı bulgur gibi çok uyumlu bir bakliyattır. Ayrıca haşlanmış yumurta, zeytin ve taze soğanla bile çok besleyici bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.
Not: Maş fasulyesini büyük marketlerde bakliyat reyonlarında, doğal ve organik ürünler satan mağazalarda ve bazı aktarlarda bulabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz