Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 kg çiğ süt (günlük süt de olur)
- 30 gr beyaz peynir (oda ısısında)
Not: Ben tefal yoğurtçum ile 5 saatte mayaladım. Makinenin kendi süzme aparatı olduğu için benim için çok kolay oldu.
- Çiğ sütü kaynatın, kaynattıktan sonra 3 dk daha kaynamaya bırakın.
- Kaynattığınız sütü evin en serin yerine alıp ılınmaya bırakın, elinizi yakmayacak bir sıcaklığa gelmeli ( 40 c)
- Beyaz peynirinde oda ısısında olmasına dikkat edin.
- Peyniri çatalla iyice ezin, üzerine yarım su bardağı kadar süt ilave edip karıştırın.
- Hazırladığınız mayayı sütünüze ekleyin ve karıştırın.
- Mayalamaya bırakacağınız kabı kalın bir battaniye ile iyice sarın ve evin en sıcak yerine koyun ve 5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- 5 saatin sonunda mayalanan peyniri temiz beyaz bir tülbente alın ve ağzını bağlayın.
- Süzülmesi için biraz yüksek bir yere asın ve 1 saat kadar suyunun süzülmesi için bırakın.
- Peynir altı suyunu atmayın kıymetli bir sudur.
- Süzdüğünüz peyniri arzu ettiğiniz miktarda tuz ile harmanlayın, istediğiniz çeşni ile lezzetlendirebilirsiniz, mesela biber, kekik, nane.
Etiketler:Diğer,Labne Peynir
0 yorum:
Yorum Gönder