Malzemeler:
  • 1 kg çiğ süt (günlük süt de olur)
  • 30 gr beyaz peynir (oda ısısında)
Yapılışı:
  • Çiğ sütü kaynatın, kaynattıktan sonra 3 dk daha kaynamaya bırakın.
  • Kaynattığınız sütü evin en serin yerine alıp ılınmaya bırakın, elinizi yakmayacak bir sıcaklığa gelmeli ( 40 c)
  • Beyaz peynirinde oda ısısında olmasına dikkat edin.
  • Peyniri çatalla iyice ezin, üzerine yarım su bardağı kadar süt ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız mayayı sütünüze ekleyin ve karıştırın.
  • Mayalamaya bırakacağınız kabı kalın bir battaniye ile iyice sarın ve evin en sıcak yerine koyun ve 5  saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • 5 saatin sonunda mayalanan peyniri temiz beyaz bir tülbente alın ve ağzını bağlayın.
  • Süzülmesi için biraz yüksek bir yere asın ve 1 saat kadar suyunun süzülmesi için bırakın.
  • Peynir altı suyunu atmayın kıymetli bir sudur.
  • Süzdüğünüz peyniri arzu ettiğiniz miktarda tuz ile harmanlayın, istediğiniz çeşni ile lezzetlendirebilirsiniz, mesela biber, kekik, nane.
Not: Ben tefal yoğurtçum ile 5 saatte mayaladım. Makinenin kendi süzme aparatı olduğu için benim için çok kolay oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz