Malzemeler:
Pilav için:
Harcı İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz
Yapılışı:
- 200 gr kuşbaşı et (tercihen kontrafile ve küçük doğranmış kuşbaşı)
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 7-8 adet mantar
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 avuç ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Afiyet olsun!
- Öncelikle pirinçleri 20 dk sıcak ve tuzlu suda bekletin
- Sıvıyağı ve margarini büyük boy bir pilav tenceresine alarak eritin
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinleri ekleyin ve pirinçler renk değiştirinceye kadar kavurun.
- Kaynamış sudan ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ısıda tutup, kaynayınca altını kısarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Demlenmesi için bekletin.
- 1 adet soğanı soyun ve küp küp doğrayın.
- Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek kavurun.
- Kuşbaşı eti ilave edin ve sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
- etin ölçülerinde doğradığınız mantarı ilave edin ve kavurun.
- Soyularak küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
- 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve domatesler pişinceye kadar kavurun.
- etin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişen harcı pilava ilave edip harmanlayın.
- Rondoda çok ince olmayacak şekilde çekilmiş ceviz ve ince ince doğranmış maydanoz ile dereotu da ilave edilerek servis yapılır.
Etiketler:Mengen Pilavı,Pilav - Makarna
0 yorum:
Yorum Gönder