Malzemeler:
Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
Harcı İçin:
  • 200 gr kuşbaşı et (tercihen kontrafile ve küçük doğranmış kuşbaşı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 7-8 adet mantar
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 avuç ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Öncelikle pirinçleri 20 dk sıcak ve tuzlu suda bekletin
  • Sıvıyağı ve margarini büyük boy bir pilav tenceresine alarak eritin
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinleri ekleyin ve pirinçler renk değiştirinceye kadar kavurun.
  • Kaynamış sudan ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ısıda tutup, kaynayınca altını kısarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Demlenmesi için bekletin.
  • 1 adet soğanı soyun ve küp küp doğrayın.
  • Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek kavurun.
  • Kuşbaşı eti ilave edin ve sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
  • etin ölçülerinde doğradığınız mantarı ilave edin ve kavurun.
  • Soyularak küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
  • 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve domatesler pişinceye kadar kavurun.
  • etin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişen harcı pilava ilave edip harmanlayın.
  • Rondoda çok ince olmayacak şekilde çekilmiş ceviz ve ince ince doğranmış maydanoz ile dereotu da ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz