Malzemeler:
Üzerine için:
- hamuru için:
- 500 gr. un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Su
- Tuz
Yapılışı:
- 1 buçuk Kg. yoğurt
- Sarmısak
- Pul biber
- Tereyağı
Afiye olsun!
- Hamuru hazırlamak için unu eleyerek yoğurma kabına alın, ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ekleyin ve yumuşacık bir hamur elde edinceye kadar ılık su ekleyerek yoğurun.
- Hamurdan yumruk büyüklüğünde pazılar hazırlayıp 1 saat kadar dinlendirin.
- Oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince bir yufka açın.
- Açtığınız yufkayı düzgünce büzün, kırış kırış olmalı.
- Büzdüğünüz yufkayı 2-3 parmak kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye alın.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca üzerine elinizle su serpin ve üzerini örtüp bekletin.
- Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile tamamen kaplayın.
- Bu şekilde bir gece beklemeli ama bekleme sırasında ara ara yoğurdu çekip çekmediğini kontrol edin, eğer çekip kurumaya yüz tuttuysa biraz daha yoğurt ekleyin.
- Servis yaparken üzerine tereyağı veya tercihinize göre zeytinyağında yakılmış pul biber dökebilirsiniz.
Etiketler:Hamur İşleri,Sade Mantı (Trakya)
0 yorum:
Yorum Gönder