Malzemeler:
  • hamuru için:
  • 500 gr. un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Su
  • Tuz
Üzerine için:
  • 1 buçuk Kg. yoğurt
  • Sarmısak
  • Pul biber
  • Tereyağı
Yapılışı:
  • Hamuru hazırlamak için unu eleyerek yoğurma kabına alın, ortasını havuz gibi açarak diğer malzemeleri ekleyin ve yumuşacık bir hamur elde edinceye kadar ılık su ekleyerek yoğurun.
  • Hamurdan yumruk büyüklüğünde pazılar hazırlayıp 1 saat kadar dinlendirin.
  • Oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince bir yufka açın.
  • Açtığınız yufkayı düzgünce büzün, kırış kırış olmalı.
  • Büzdüğünüz yufkayı  2-3 parmak kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye alın.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca üzerine elinizle su serpin ve üzerini örtüp bekletin.
  • Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile tamamen kaplayın.
  • Bu şekilde bir gece beklemeli ama bekleme sırasında ara ara yoğurdu çekip çekmediğini kontrol edin, eğer çekip kurumaya yüz tuttuysa biraz daha yoğurt ekleyin.
  • Servis yaparken üzerine tereyağı veya tercihinize göre zeytinyağında yakılmış pul biber dökebilirsiniz.
Afiye olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz