Malzemeler :
  • 3 hazır yufka,
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek veya maş fasulyesi,
  • 2 yumurta,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
  • 2 kuru soğan,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Üzeri içi haşhaş tohumu
Yapılışı :
  • 5 yemek kaşığı ayçiçeği yağını yapışmaz tavada ısıtın. İçine ince ince kıydığınız kuru soğanları ekleyin. Soğanlar saydamlaşana dek kavurun. Haşlanmış mercimeği, tuzu, karabiberi de ilave edip 2-3 dakika daha çevirin. Süre sonunda ocağı kapatıp iç malzemeyi beklemeye alın.
  • Çukur bir kaba, bir yumurtanın tamamını, diğerinin akını ekleyin, çırpın. Kalan sarıyı, börek üstü için kullanacağız. Yumurtalara, süt ve 5 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip karıştırın.
  • Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Üst üste koyduğunuz 3 yufkayı, 16 üçgen parçaya kesin. Her birinin geniş kenarına mercimekli harçtan yerleştirin. Sağlı sollu kenarlarını ortaya doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Haşhaş tohumlarını serpiştirin. 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz