Malzemeler :
Yapılışı :
- 3 hazır yufka,
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek veya maş fasulyesi,
- 2 yumurta,
- 1/2 su bardağı süt,
- 10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
- 2 kuru soğan,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- Üzeri içi haşhaş tohumu
Afiyet olsun!
- 5 yemek kaşığı ayçiçeği yağını yapışmaz tavada ısıtın. İçine ince ince kıydığınız kuru soğanları ekleyin. Soğanlar saydamlaşana dek kavurun. Haşlanmış mercimeği, tuzu, karabiberi de ilave edip 2-3 dakika daha çevirin. Süre sonunda ocağı kapatıp iç malzemeyi beklemeye alın.
- Çukur bir kaba, bir yumurtanın tamamını, diğerinin akını ekleyin, çırpın. Kalan sarıyı, börek üstü için kullanacağız. Yumurtalara, süt ve 5 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Üst üste koyduğunuz 3 yufkayı, 16 üçgen parçaya kesin. Her birinin geniş kenarına mercimekli harçtan yerleştirin. Sağlı sollu kenarlarını ortaya doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Haşhaş tohumlarını serpiştirin. 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Etiketler:Hamur İşleri,Mercimekli Yufka Böreği
0 yorum:
Yorum Gönder