Malzemeler ;
  • 1 kilo portakal
  • 1,5 kilo şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 kase portakal kabuğu (küp küp doğranmış)
Yapılışı ;
Portakalların kabuklarını iyice yıkayıp soyun.Kabuklarını küp küp doğrayın bir kase ayırın.Portakalları bütün olarak tencereye koyun üzerini geçene kadar su koyun.Su kaynamaya başladıktan sonra 5 daha kaynatıp soğuk suya atın.Portakallar soğuyana kadar bekletin.
İkinciye tekrar tencereye portakalları ve kabuklarını atıp üzerini geçene kadar su ile doldurun.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatıp süzün ve soğuk suya koyun.
Portakallar iyice soğuduktan sonra küp küp kesip kabuklarıyla birlikte tencereye koyun.Üzerine şekeri koyup koyulaşana kadar pişirin.Yaklaşık 50 dk oluyor.Altını kapatmadan 5 dk önce yarım limon suyunu koyun.
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kuru kavonozlara reçeli boşaltıp reçel soğuduktan sonra ağzını kapatıp kuru ve serin yerde saklayınız.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz