Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1,5 su bardağı irmik
- 100 gr tereyağı (Margarinde olabilir)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
Püf Noktaları ;
- Derin bir tencerede süt , su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
- Diğer bir tencerede tereyağını yakmadan eritin ve çam fıstıklarını bir kaç kez döndürüp çok az kavurun.
- Çam fıstıklarının üzerine irmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak rengi pembeleşip kahverengine dönmeye başlayıncaya kadar kavurun.
- Diğer tencerede hazırladığınız sütlü sıcak şurubu irmiklerin üzerine yavaşça döküp ocağın üzerinde sürekli karıştırın.
- Helva kendini çekmeye başlayınca ocağı kapatıp, kapağının altına bir kağıt havlu koyup dinlendirin.
- Sıcak servis yaparken kaşıkla veya bir kap yardımı ile şekil verin.
- Tarçınla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun!
- İrmik helvasının kavurma rengi size kalmış. Daha koyu bir renk isterseniz daha fazla kavurabilirsiniz.
- Aynı tarifi süt yerine su kullanarakta yapabilirsiniz.
- İrmiği kavurduktan sonra üzerine eklediğiniz sütlü şurup sıcak olmalı. Bu irmiğin kabarması için çok önemli.
- Şurubu ilave ederken sıcak irmik kabarıp etrafa sıçrayabilir dikkat edin.
Etiketler:Sütlü İrmik Helvası,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder