Malzemeler ;
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 100 gr tereyağı (Margarinde olabilir)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
Yapılışı ;
  • Derin bir tencerede süt , su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
  • Diğer bir tencerede tereyağını yakmadan eritin ve çam fıstıklarını bir kaç kez döndürüp çok az kavurun.
  • Çam fıstıklarının üzerine irmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak rengi pembeleşip kahverengine dönmeye başlayıncaya kadar kavurun.
  • Diğer tencerede hazırladığınız sütlü sıcak şurubu irmiklerin üzerine yavaşça döküp ocağın üzerinde sürekli karıştırın.
  • Helva kendini çekmeye başlayınca ocağı kapatıp, kapağının altına bir kağıt havlu koyup dinlendirin.
  • Sıcak servis yaparken kaşıkla veya bir kap yardımı ile şekil verin.
  • Tarçınla süsleyip servis yapın.
Püf Noktaları ;
  • İrmik helvasının kavurma rengi size kalmış. Daha koyu bir renk isterseniz daha fazla kavurabilirsiniz.
  • Aynı tarifi süt yerine su kullanarakta yapabilirsiniz.
  • İrmiği kavurduktan sonra üzerine eklediğiniz sütlü şurup sıcak olmalı. Bu irmiğin kabarması için çok önemli.
  • Şurubu ilave ederken sıcak irmik kabarıp etrafa sıçrayabilir dikkat edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz