Malzemeler :
Yapılışı :
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 gr. yumuşak tereyağı (isteğe göre margarin)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar)
- İçine beyaz peynir, kaşar
Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat mayalanarak kabarmasını sağlayoruz. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde açıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra, dilediğiniz şekilde kapatıyoruz. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun !
Etiketler:Dereotlu Poğaça,Hamur İşleri
0 yorum:
Yorum Gönder