Malzemeler :
  • 12 adet hazır baklava hamuru 
  • 500gr ıspanak
  • 2 adet soğan 
  • Sıvı yağ tuz
  • Karabiber
Yapılışı :
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Tencerenin içerisinde soğan ve sıvı yağ pembeleşene kadar kavrulur,doğranmış ıspanaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir tuzu ve karabiberi eklenerek kapatılır ,soğumaya bırakılır. Baklava hamuru tezgaha serilir üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür ikinci kat hamur konulur ,aynı işlem uygulanır ve hamurun kısa tarafına kavurduğumuz ıspanaktan yerleştirilir ve kenarları kapatılmadan sarılır istenilen uzunlukta kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz