Malzemeler ;
İçi için ;
- 3 su bardağı süt oda sıcaklığı
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı kuru maya yada yaşta olabilir.
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
Hamurun Yapılışı ;
- Bunlar ocağa konulup yavaş yavaş kavrulur ta ki pembeleşene kadar kavurun.
Afiyet olsun!
- Maya şeker ılık suda biraz eritilir.Diğer malzemelerle birlikte yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurulur.
- Üzeri kapatılıp bir saat dinlendirilir.Sonra ellerimizi yağlayıp küçük bir yumurta kadar yada ne kadar istersen o büyüklükte hamurdan alınır.1 tatlı kaşığı kadar un kavurmasından içine konup güzelce kapatılır.Elle hafif basarak yağlanmış tepsiye konulur.tepside 1 saat kadar dinlendirilir.Sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızırana kadar pişirilir.Derin dondurucuda birkaç hafta kalabilir.
Etiketler:Hamur İşleri,İçli Kete
0 yorum:
Yorum Gönder