Malzemeler ;
  • 3 su bardağı süt oda sıcaklığı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı kuru maya yada yaşta olabilir.
  • Alabildiği kadar un
İçi için ;
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz 
  • Bunlar ocağa konulup yavaş yavaş kavrulur ta ki pembeleşene kadar kavurun.
Hamurun Yapılışı ;

  • Maya şeker ılık suda biraz eritilir.Diğer malzemelerle birlikte yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurulur.
  • Üzeri kapatılıp bir saat dinlendirilir.Sonra ellerimizi yağlayıp küçük bir yumurta kadar yada ne kadar istersen o büyüklükte hamurdan alınır.1 tatlı kaşığı kadar un kavurmasından içine konup güzelce kapatılır.Elle hafif basarak yağlanmış tepsiye konulur.tepside 1 saat kadar dinlendirilir.Sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızırana kadar pişirilir.Derin dondurucuda birkaç hafta kalabilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz